Verkiezingscampagne ‘Kies voor een gezonde generatie’ met Samenwerkende Gezondheidsfondsen

Headerafbeelding campagnepagine

Op 22 november 2023 zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Dit is een uitgelezen kans om de boodschap van de Gezonde Generatie en de specifieke thema’s die hier vorm en inhoud aan geven onder de aandacht te brengen bij landelijke politici. MIND is één van de 22 gezondheidsfondsen die vanuit het programma Gezonde Generatie inzet op preventie. Onze oproep aan de politiek: "Kies voor een gezonde generatie."

De thema’s zijn Rookvrije Generatie, Mentale Gezondheid van de jeugd, Alcoholpreventie, Gezonde Voedselomgeving en Bewegen en Sport. Ons doel is gezondheid, preventie en de Gezonde Generatie onderdeel van het maatschappelijk debat te maken. Om politici kennis te laten maken met de Gezonde Generatie en deze te laten omarmen. Door ze duidelijk te maken op alle thema’s wat ervoor nodig is. En natuurlijk bij het vormen van een nieuwe regering op te laten nemen in het regeerakkoord.

Postercampagne in Den Haag

Op maandag 30 oktober zijn we samen met de 22 samenwerkende gezondheidsfondsen gestart met de ‘Kies voor de Gezonde Generatie’ verkiezingscampagne. Met een ludieke ‘meme’ van de campagneposters van een aantal partijen, maken we duidelijk dat de Gezonde Generatie past bij elke partij en elke partijkleur. Op 30 oktober hebben we deze in Den Haag aan een aantal lijsttrekkers en andere kandidaat Kamerleden persoonlijk uitgereikt en ze opgeroepen om te kiezen voor een Gezonde Generatie.

Onderzoek: landelijke politiek doet te weinig om gezondheid kinderen te bevorderen

Met de Samenwerkende Gezondheidsfondsen hebben we onderzoek laten doen onder de bevolking. De helft van de Nederlanders (18+) vindt dat de landelijke politiek zich de afgelopen jaren onvoldoende heeft ingespannen voor de gezondheid van kinderen. Driekwart van de Nederlanders (76%) wil dan ook dat de nieuwe regering actie onderneemt. Zo willen ze dat er duidelijkere regels komen voor het bedrijfsleven om tot een gezondere leefomgeving te komen voor kinderen (72%). En dat onder andere fabrikanten en verkopers strenger worden gecontroleerd om de gezondheid van kinderen te beschermen (70%).

gezonde

Gezonde generatie verkiezingsdebat

Op maandag 6 november gaan politici met elkaar in debat tijdens het Gezonde Generatie Verkiezingsdebat. Kandidaat Kamerleden van onder andere D66, GroenLinks-PvdA, VOLT en VVD doen mee aan het speciale debat. In Café Dudok in Den Haag gaan worden stellingen ingeleid door experts en jongeren waarna de politici daarover met elkaar spreken. We gaan die avond op zoek naar de verbinding zodat de politiek zo snel mogelijk concrete stappen gaat zetten om ons te helpen de Gezonde Generatie te realiseren. Volg onze socials voor een update. MIND bracht de volgende stelling in die werd voorgelegd aan Rens de Boer van VOLT: "Er moet structureel meer geïnvesteerd worden in mentale gezondheid op school."

Lees meer op www.gezondegeneratie.nl/verkiezingen.

Missiefilm: Kies voor een gezonde generatie

YouTube videos worden niet getoond omdat je social media cookies uitgeschakeld heb. Bekijk hier de video op YouTube of pas hier je Cookie instellingen aan.
Meer nieuws