Project MIND Young Academy

lanceringmyabewerkt

Iedereen is toch wel eens somber? En wie heeft er nooit slaap- of concentratieproblemen? Voor jongeren is het niet eenvoudig om de ernst van psychische klachten goed in te schatten. En begrijpelijk: ze lopen hier ook niet mee te koop.

Scholenproject

Om psychische problemen bespreekbaar te maken in de klas bieden we een scholenproject aan voor leerlingen op het VMBO en MBO: MIND Young Academy.

Tijdens de lessen wordt er stilgestaan bij de volgende punten: herkennen van psychische klachten, praten over psychische klachten en weten wat te doen wanneer je er last van hebt.

De lessen worden gegeven door leeftijdsgenoten die zelf of in hun omgeving te maken hebben (gehad) met psychische problemen. Deze zogeheten peer educators gaan het gesprek met leerlingen aan over veel voorkomende psychische klachten. Hun boodschap: praat er gewoon over, want je bent niet de enige!

Tijdens de les wordt er ook gebruik gemaakt van een mini-documentaire waarin twee peer educators aan het woord komen.
Bekijk hieronder de docu: Jouw verhaal doet ertoe!

Veilige sfeer

Doordat de peer educators hun eigen verhaal delen, ontstaat er een veilige sfeer in de klas. Veel leerlingen die vaak al langer rondlopen met psychische problemen, durven die hierdoor te delen in de klas. Er ontstaat herkenning en begrip. Ook zijn er veel jongeren die hierdoor de stap durven zetten naar het zoeken van hulp.

Help ons psychische problemen bij jongeren te voorkomen

Er is ontzettend veel vraag van scholen naar dit project. Er staan nu zeker 100 scholen op een wachtlijst! Om deze scholen ook te kunnen bedienen is er meer geld nodig. Vind jij het ook belangrijk dat we dit project op zoveel mogelijk scholen kunnen inzetten? Doneer direct of verzin een mooie actie

Contact

Heb je vragen over dit project? Stuur dan een mailtje aan Marianne Pranger: marianne.pranger@wijzijnmind.nl.

Meer informatie

Wat maak je mee als 'peer educator' voor de MIND Young Academy? Lees de blog van Karen

Meer projecten