Stem nu voor de Antonie Kamerling Award

Mind_AKA_Award_Beelden_200x2982

Emma wil leven, Roze Wolk en Vals Alarm: dit zijn de drie genomineerden voor de Antonie Kamerling Award, die MIND dit jaar voor het eerst uitreikt. Deze award is bedoeld voor de maker van een boek of audiovisuele uiting die het afgelopen jaar openheid over psychische problemen heeft bevorderd. Het Nederlands publiek kan vanaf vandaag tot 17 november op een van de genomineerden stemmen. De award wordt op woensdagavond 22 november 2017 uitgereikt door Isa Hoes, tijdens het Open MIND Diner in Amersfoort.  

Zowel de documentaire Emma wil leven van Jessica Villerius, de documentaire Roze Wolk van Anne-Marieke Graafmans als het boek Vals Alarm van psychiater en ervaringsdeskundige Menno Oosterhoff hebben veel losgemaakt in de samenleving en veel aandacht gegenereerd in onder meer de media en op social media. De genomineerden werden gekozen door 7 adviseurs*.

Met de Antonie Kamerling Award vraagt MIND aandacht voor het (levens!)belang om jezelf te durven en kunnen uiten bij psychische problemen. De award kwam tot stand na overleg met Isa Hoes en de familie van Antonie. Zij dragen het initiatief een warm hart toe. MIND heeft Isa Hoes gevraagd om op 22 november de award uit te reiken aan de winnaar. Het Nederlands publiek kan van donderdag 26 oktober 2017 09:00 uur tot en met vrijdag 17 november 09:00 uur stemmen op haar favoriet. Stemmers maken kans op twee kaarten voor de uitreiking.

* De 7 adviseurs: psychiater Martijn Figee; (TV-)presentatrice Hella van der Wijst; 3FM DJ Wijnand Speelman; ervaringsdeskundigen Bregtje Knaap en Mirjam Giphart; Merle van den Oever van Ixta Noa; directeur van Samen Sterk zonder Stigma Gerdien Rabbers.

Meer nieuws