Last Man Standing blikt terug

Last Man Standing 5

Op 24 juni stonden 110 mensen op een paal in het Markermeer om aandacht te vragen voor de wachtlijsten, gesteund door nog eens heel veel mensen op de kant. Want het mag niet zo zijn dat iemand dringend psychische hulp nodig heeft en vervolgens maandenlang of zelfs jarenlang op een wachtlijst terechtkomt. Wij waren ontzettend onder de indruk van de sfeer, de saamhorigheid, het doorzettingsvermogen en enthousiasme van iedereen die er was, zowel op de palen als in het publiek. En van de verhalen die we tijdens, maar ook voorafgaand aan het evenement hoorden van mensen die zelf of in hun omgeving te maken hebben (gehad) met wachtlijsten in de ggz. En de aandacht die we zochten, die kwam er, via televisie, kranten, online en social media; vooraf, tijdens en na het evenement.

Reacties

Via social media kregen we heel veel positieve reacties. #lastmanstanding was zelfs trending op Twitter. Een paar reacties:

"Wat 'n dag! En wat een doorzettingsvermogen! Ca. de helft hield het de volle 6 uur vol! Ik 15 min. minder."

"Oók als je partner bent van iemand met psychische klachten word je helemaal 'gek' van die lange wachtlijsten."

"Alle stoere deelnemers van #LastManStanding die in weer en wind aandacht vragen voor de lange wachtlijsten in de GGZ wens ik veel succes!"

"Ik kwam aan op een plek, waar iedereen gelijk is. Waar men uniek was en op eigen unieke wijze hun persoonlijke maar ook groepsdoel mocht halen. (...) Ging iemand kopje onder dan werden ze gered, ondersteund en in hun waarde gelaten. (...) Wat doet dat nu op zo' n paaltje staan? Een statement maken, openheid creëeren, bewustwording, verbindingen leggen, netwerken maken dit is niet het eind dit is het begin. Het begin van grote veranderingen in de zorg. Patienten, hulpverleners, partners, ouders, scholen,enz. Samen ❤️ Blijven praten, verbindingen leggen, oplossingen zoeken. We komen er wel."

Hoeveel geld is er binnen?

Op dit moment staat de teller op € 38.617,- Hiermee kunnen organisaties van mensen met psychische problemen en hun familie mensen die op een wachtlijst staan ondersteunen.

Wat gaat MIND nu doen?  

De eerste positieve berichten komen al binnen. Naar aanleiding van Last Man Standing heeft GGZ Nederland eerste toezeggingen gedaan om met oplossingen te komen voor de wachtlijsten. Een stap in de goede richting, maar wij vinden de toezeggingen nog niet concreet genoeg. Daarom gaan we de komende tijd met alle betrokken partijen (Vereniging van Nederlandse Gemeenten, Zorgverzekeraars NL, GGZ Nederland en staatssecretaris van Rijn, minister Schippers en VWS) de gesprekken aan en hen aanspreken op hun verantwoordelijkheid om met een concrete aanpak per regio te komen. We houden het dus niet bij deze eenmalige actie, maar vechten door!

Inschrijven 2018

Uiteraard gaan we dit grote succes in 2018 voortzetten. En dan hopelijk met nog veel meer mensen, met nog meer aandacht, maar met dezelfde saamhorigheid! Of we weer opstaan tegen de wachtlijsten weten we nog niet, maar uiteraard staan we op voor een relevant onderwerp met betrekking tot psychische gezondheid dat onze aandacht verdient. Schrijf je nu vast in voor de editie van Last Man Standing 2018
 

Foto's

Last Man Standing 17
Last Man Standing 15
Last Man Standing 16
Last Man Standing 14
Last Man Standing 13
Last Man Standing 12
Last Man Standing 11
Last Man Standing 10
Last Man Standing 9
Last Man Standing 8
Last Man Standing 7
Last Man Standing 6
Last Man Standing 4
Last Man Standing 3
Last Man Standing 1
Meer nieuws