Deelnemers Last Man Standing zorgen voor onvergetelijke dag

Last Man Standing einde

Deelnemers in Amsterdam trotseren de regen

Op 30 oktober was het zover: honderden deelnemers stonden door het hele land drie uur lang letterlijk op voor de mentale gezondheid voor jongeren. Het werd een onvergetelijke dag. Dankzij het mooie bedrag (ruim 100.000 euro) dat werd opgehaald en het programma met fantastische optredens, maar vooral dankzij al die deelnemers die ondanks de regen 3 uur lang vol enthousiasme bleven staan om hun doel te bereiken. En natuurlijk de mensen die hen kwamen steunen. 

De meeste deelnemers deden mee op de hoofdlocatie in Amsterdam of op één van de andere locaties in Utrecht, Nijmegen en Groningen. Maar in de rest van het land stonden ook veel mensen op zelfgekozen locaties. Via een live verbinding konden alle deelnemers de optredens, acties en verhalen volgen uit Amsterdam. 

YouTube videos worden niet getoond omdat je social media cookies uitgeschakeld heb. Bekijk hier de video op YouTube of pas hier je Cookie instellingen aan.

Zoals elk jaar trapte zangeres Sylvia Aimee het evenement af met de door haar geschreven titelsong voor Last Man Standing, inmiddels voor veel deelnemers al een meezinger. Verder waren er optredens van onder andere Bizzey en rapper/psycholoog Daisz. Jasper Demollin en Jurre Geluk presenteerden het programma samen.

Persoonlijke verhalen

Iedereen heeft zijn eigen verhaal, zo bleek maar weer. Verschillende deelnemers vertelden wat meedoen met Last Man Standing voor hen betekent. Rapper Daisz, Jasper Demollin en Sylvia Aimee vertelden over hun eigen ervaringen. En Bizzey vertelde hoe hij door eindelijk open te zijn over zijn depressie uit een zwart gat kroop.

Last Man Standing Bizzey gesprek

Bizzey in gesprek met Jurre Geluk

Marjan ter Avest, directeur van MIND, mocht aan het einde van de dag aankondigen dat er meer dan 100.000 euro was opgehaald. En toen was het tijd voor het feestelijke aftelmoment!

Wat voor veel mensen het meest indrukwekkend was van de dag, was de fantastische sfeer en het gevoel van saamhorigheid. Of het nou door de optredens kwam, de supporters, de mooie verhalen, het belangrijke doel of gewoon een algemeen gevoel van "We doen dit met z'n allen", het maakt dat we eigenlijk nu alweer zin hebben in de volgende editie. We gaan dan ook snel aan de slag met de plannen voor volgend jaar.

En nog wat foto's...

20211030 LMS Groningen bijna hele groep

Deelnemers in Groningen

20211030 Een aantal deelnemers aan LMS Utrecht met psychiater Robert Vermeiren

Deelnemers in Utrecht

Meer nieuws