Het gaat helemaal niet lekker!

Banner-Do-600x250-v13

Stress

Stress brengt je lichaam in staat van paraatheid. Je polsslag versnelt, je spieren spannen zich en je ademhaling wordt sneller en dieper. Het is de spanning die je voelt voor een examen, een optreden, een sollicitatiegesprek of een andere spannende gebeurtenis. Stress zorgt ervoor dat je extra alert kunt reageren of geconcentreerd kunt werken aan een lastige klus. Zodra de klus klaar is, gaat de spanning vanzelf weg. Deze spanning hoort bij het leven en is gezond.
 
Stress is ongezond als je te lang spanning voelt en je geen tijd kunt of wilt nemen voor ontspanning. Die spanning kan allerlei oorzaken hebben. Bijvoorbeeld een constant te hoge werkdruk, problemen op je werk, of spanningen in je gezin. Het is ook belangrijk hoe je met de spanning omgaat. Van te lang te veel stress krijg je klachten. Als je stress hebt en daar verkeerd mee omgaat zorgt dat voor overbelasting en uitputting. In het uiterste geval kun je overspannen of burn-out raken. Het is daarom belangrijk stresssignalen niet te negeren en om te weten wat je zelf kunt doen om klachten te voorkomen.

Flyer met tips bij stress

In deze flyer geven we je tips hoe je het beste kunt handelen wanneer je last hebt van stressklachten. Na je aanvraag ontvang je de flyer direct en gratis per e-mail.