'Instagram-ei' komt met belangrijke boodschap over stress

ei


Heb je afgelopen maand iets meegekregen van het zogenaamde Instagram-ei? Begin januari kreeg de eerste foto van het ei het grootste aantal vind-ik-leuks op Instagram ooit. De dagen erna toonde het Instagramaccount foto’s waarbij het ei steeds grotere scheuren vertoonde. Zondagavond 3 februari verscheen er een video online waarin het ei breekt en een belangrijke boodschap over stress verkondigt.

De video werd tijdens de Super Bowl gepubliceerd door Hulu, een Amerikaanse streamingdienst. In de video is te zien hoe het ei breekt door sociale druk. Daarna worden mensen die met stress worstelen opgeroepen om daar met iemand over te praten. De afzender van de video is de Amerikaanse non-profit organisatie Mental Health America.

"De druk van sociale media heeft me in zijn greep", luidt de boodschap van het ei in de video. "Als je er ook mee worstelt, praat er dan met iemand over."

Direct contact met een hulpverlener

Heb jij last van stress en behoefte aan persoonlijke hulp of advies? Neem (anoniem) contact op met een van de medewerkers van onze hulplijn MIND Korrelatie. Je kunt bellen, chatten, Whatsappen of mailen met een van onze psychologen of maatschappelijk werkers.

Meer nieuws