Doe mee met de MIND Blue Monday Run 2024 en krijg gratis een T-shirt

MIND Blue Monday Run 2024

Op maandag 15 januari 2024 is het "Blue Monday", volgens velen de meest depressieve dag van het jaar. Juist op deze dag komen we met de MIND Blue Monday Run met z'n allen in beweging tegen depressie en vóór mentale gezondheid! Doe ook mee aan de MIND Blue Monday Run en zet je in voor iedereen die te maken heeft met depressie en somberheid.

Wat is de MIND Blue Monday Run?

Bij de MIND Blue Monday Run organiseer je in jouw buurt een hardloop- of wandeltocht. Hiermee haal je donaties op voor MIND. Zodat MIND zich kan inzetten voor een mentaal gezonde samenleving. Want iedereen die te maken heeft met psychisch leed moet kunnen rekenen op begrip, ondersteuning en goede zorg.  

Het gaat bij de hardloop- en wandeltochten niet om het winnen, maar om het steunen van mensen die te maken hebben met somberheid en depressie. Doe je mee?

Wat is Blue Monday?

De term Blue Monday is bedacht door de psycholoog Cliff Arnall. Uit zijn 'wetenschappelijke formule' zou blijken dat de maandag van de een-na-laatste week van januari de dag is dat de meeste mensen zich somber voelen. Er is veel kritiek op deze 'formule'. 

Waarom precies deze dag volgens Arnall: 

  • Goede voornemens zijn mislukt
  • Vakanties en feestdagen lijken ver weg. 
  • De dagen in januari zijn nog erg donker. 
  • Maandag is voor veel mensen de eerste dag van de werkweek.

Je somber voelen op deze dag moet je dus niet verwarren met een echte depressie

Ondanks de kritiek op deze formule besteden veel media aandacht aan deze dag. Wij haken in op deze aandacht, om meer aandacht te krijgen voor mentale gezondheid en de voordelen van bewegen op je mentale gezondheid.

De geschiedenis van de Blue Monday Run

In 2018 startte initiatiefnemer Stefan Wendel met de eerste run in Blauwestad (bij Groningen). De run van Stefan groeide al snel uit tot een landelijke actie. Honderden mensen deden de afgelopen jaren mee met verschillende runs en wandelingen door het hele land. 

MBMR Groningen

Doe mee en krijg een gratis T-shirt

Start je eigen Blue Monday Run-actie, of sluit je aan bij een bestaand team op onze actiewebsite. Meedoen is gratis en je ontvangt zelfs een shirt.

Meer nieuws