MIND pleit samen met Merlijn en Vlinder Kamerling voor meer openheid over psychische problemen

6666-20220215 Merlijn Kamerling en Marjan MIND

MIND werkt regelmatig samen met organisaties en bekende en minder bekende mensen die zich net als wij inzetten voor mensen met psychische problemen en hun naasten. Op deze manier kunnen we meer aandacht hiervoor creëren en er hopelijk voor zorgen dat er meer openheid over en begrip komt voor psychische problematiek in Nederland.

Zo zijn we ook een samenwerking aangegaan met Merlijn Kamerling, die begin 2022 van MIND symbolisch de MIND Antonie Kamerling Award uitgereikt kreeg vanwege zijn boek en documentaire Nu ik je Zie, een vervolg op het verhaal van zijn moeder Isa Hoes in haar boek Toen ik je Zag.

Praten over psychische problemen is heel belangrijk

Merlijn lanceerde op 1 december samen met zijn zusje Vlinder een nieuwe kledinglijn, waarmee ze aandacht vragen voor het belang van praten over psychische problemen, en het zoeken naar hulp als je dat nodig hebt. Dat is precies ook waar MIND voor staat, en daarom verwijzen Merlijn en Vlinder dan ook naar het werk van MIND op hun site, zodat iedereen die dat nodig heeft de juiste hulp en informatie kan vinden.

De samenwerking met Merlijn wordt de komende tijd verder uitgewerkt. Eerder gaf hij al aan dat hij het belangrijk vindt om een bijdrage te blijven leveren aan het bevorderen van (gesprekken over) de psychische gezondheid in Nederland.

Heb jij hulp nodig? Klik op de button hieronder om in contact te komen met een hulpverlener van MIND Korrelatie

Meer nieuws