Talkshow Deltaplan Mentale Gezondheid: bekijk de livestream!

Op 12 maart organiseert MIND in samenwerking met De Argumentenfabriek een online talkshow. Politieke partijen, werkgeversorganisaties, jongeren en de onderwijssector gaan met elkaar in gesprek over het verbeteren van de mentale gezondheid. Ook bespreken ze welke rol ze verwachten van het nieuwe kabinet. De presentatie is in handen van Aldith Hunkar, bekend van o.a. het NOS Journaal.

De talkshow heeft inmiddels plaatsgevonden. Bekijk hieronder de uitzending terug. 

YouTube videos worden niet getoond omdat je social media cookies uitgeschakeld heb. Bekijk hier de video op YouTube of pas hier je Cookie instellingen aan.

Waarom deze talkshow?

Door de coronacrisis realiseren we ons beter dan ooit hoe belangrijk mentale gezondheid is. Mentaal gezond zijn en blijven vraagt een continue inspanning van ieder voor zich, maar ook van ons allen samen. Hoe? Daarover gaan we, in aanloop naar de Kamerverkiezingen, het gesprek aan met belangrijke spelers in de samenleving. Mentale gezondheid is niet alleen de zorg van de ggz. Samenwerking op alle niveaus en in alle sectoren is essentieel. Op de korte termijn in de nasleep van corona, én op de lange termijn. MIND ontwikkelt om die reden een Deltaplan Mentale Gezondheid voor het nieuwe kabinet. Wat houdt dit in en welke integrale samenwerking tussen de ministeries is daarvoor nodig?

Boek Mentale Vooruitgang

Op 12 maart verschijnt ook het boek Mentale Vooruitgang van Kees Kraaijeveld en Simone Halink van De Argumentenfabriek en Joep Verbugt van GGZe. Samen hebben zij een denktank Mentale Vooruitgang opgericht met 20 leden, waarvan MIND er één is. In de talkshow besteden we uitgebreid aandacht aan dit boek!

Sprekers en gasten

Kees Kraaijeveld (directeur De Argumentenfabriek), Marjan ter Avest (directeur/bestuurder MIND), Paul van Meenen (Tweede Kamerlid D66), Reinout Wiers (hoogleraar ontwikkelingspsychopathologie UVA), Caroline Horikx (psycholoog Arbeid & Gezondheid NIP), Rik-Jan Modderkolk (strategisch HR-adviseur, was werkzaam bij PON), Lisa Westerveld (Tweede Kamerlid GroenLinks), Femke Pluymert (directeur Diversion), Mirjam Bikker (Tweede Kamerlid ChristenUnie), Shane Pattipeilohy (JONG) en Kanysha Hilberink (ervaringsdeskundige en studente), Gert-Jan Aleman (HR en Vitality Manager gemeente Den Haag), Wim Venhuis (ervaringsdeskundige en adviseur zelfhulp)

Praktische info

Voor wie: werkgevers en werknemers, mensen die werken bij onderwijsinstellingen, onderwijsbonden, ministeries, politieke partijen, vakbonden, organisaties in en rondom de ggz, studenten, ervaringsdeskundigen en iedereen met interesse in mentale gezondheid, preventie en positieve gezondheid.

Locatie: via livestream (online), vanuit De Balie in Amsterdam

Tijdstip: 12 maart vanaf 10:30. De talkshow zal maximaal 2 uur duren.

Kosten: gratis

Link naar livestream talkshow: https://vimeo.com/event/739246/8758f6d132

Meer nieuws