Mentaal fit op het werk

Mentaal fit op het werk

Iemand die zich mentaal fit voelt op het werk, zit lekker in zijn of haar vel en heeft over het algemeen plezier in de werkzaamheden. Hij of zij kan meestal goed omgaan met dingen die anders lopen op het werk en is stress de baas. Dit heeft een positief effect op hoe diegene functioneert, denk aan goed concentreren, voldoende werk gedaan krijgen, fijn contact met collega’s en in staat zijn om met goede ideeën en oplossingen te komen. 

Het tegenoverstelde kan ook aan de hand zijn. Wanneer iemand zich psychisch niet fit voelt, heeft dat vaak een negatieve invloed op hoe hij of zij op het werk functioneert. Tegelijkertijd kan werk ook voor mentale klachten zorgen, zoals stress, piekeren of slaapproblemen. Bijvoorbeeld doordat de werkdruk hoog is, er net een reorganisatie is geweest of door een slechte relatie met een collega. Gelukkig zijn er veel dingen die je kan doen om mentaal fit op het werk te worden of te blijven.

Ben jij benieuwd hoe mentaal fit je bent op het werk?

Werken aan je mentale fitheid

Wij schreven een flyer met 10 tips. Vraag de flyer gratis aan en ontvang hem direct per mail.

Minder Werkstress Challenge

Zou jij je heel graag mentaal fit willen voelen, maar heb je regelmatig last van werkstress? Voor iedereen die hieraan wil werken, ontwikkelden we de Minder Werkstress Challenge. Je ontvangt dan 7 dagen elke dag een mail met opdrachten en tips om je stress te verminderen. Meld je nu aan en je ontvangt je eerste mail morgen al!