Werkstress

Werkstress Pexels

Werkstress is stress door of in je werksituatie. De stress hoeft niet veroorzaakt te worden door je werksituatie alleen. Ook de combinatie van hoge belasting op je werk met belasting in je privéleven kunnen voor stressklachten zorgen. Deze klachten kunnen ervoor zorgen dat je slechter functioneert op je werk.
 
Een keertje flink moe zijn na een dag hard werken is geen ramp en kan je zelfs een voldaan gevoel geven. Stress is namelijk ook niet per definitie ongezond. Het helpt je om beter te presteren. Het is wel belangrijk dat je daarna kunt herstellen van de stress. Als er teveel momenten van stress zijn, dan gaan het mis. Er is dan niet voldoende tijd om te herstellen. De stress stapelt zich op. Dan is er sprake van ongezonde stress.
 
Stressklachten hebben een belangrijke functie. Het zijn signalen dat je te veel hooi op je vork neemt. Het is belangrijk om deze signalen niet te negeren en er iets aan te doen. Doe je dit niet, dan kunnen de stressklachten zich opstapelen en resulteren in een burn-out.

Doe de Minder Werkstress Challenge

Heb jij last van teveel werkstress en wil ​je hieraan werken? Doe dan de Minder Werkstress Challenge. Je ontvangt dan 7 dagen elke dag een email met opdrachten en tips om je stress te verminderen. Meld je nu aan en je ontvangt je eerste e-mail morgen al! 

Flyer tips bij werkstress

In deze flyer lees je wat je zelf kunt doen om met werkstress om te gaan. Vraag de flyer gratis aan en ontvang deze direct per e-mail.

Direct contact met een hulpverlener

Heb je last van werkstress en behoefte aan persoonlijke hulp of advies? Neem (anoniem) contact op met een van de medewerkers van onze hulplijn MIND Korrelatie. Je kunt bellen, chatten, Whatsappen of mailen met een van onze psychologen of maatschappelijk werkers.