Derde editie Last Man Standing: 300 deelnemers

20180623 Last Man Standing meisjes hand vasthouden

Drie keer zoveel deelnemers, presentatie wederom door Jasper Demollin

Aan het MIND-event Last Man Standing, waar 300 mensen proberen om 6 uur lang op een paal in het water te staan, doen dit jaar bijna drie keer zoveel mensen mee als in 2018. Dit jaar haalt MIND geld op voor projecten om psychische problemen bij jongeren te voorkomen. Net als vorig jaar neemt Jasper Demollin, bekend van onder meer Streetlab en All Stars the Musical, de presentatie op zich. Zelf heeft Jasper ook ervaring met psychische klachten. Het event vindt plaats op 22 juni om 12:00 uur bij Telstar Surfclub in Ermelo.  

Veel deelnemers aan Last Man Standing hebben zelf te maken (gehad) met psychische problemen, of ze doen mee omdat ze een of meerdere mensen kennen die kampen met bijvoorbeeld depressie, een angststoornis of een eetstoornis. Diverse grotere groepen nemen deel aan het event, zoals Stichting Zelfbeschadiging, Strong Like a Fighter, Zebra Voorlichting (aandacht voor zelfbeschadiging), Dalisay Recovery (eetstoornissen) en Zaressarmy (stimuleren praten over psychische problemen). Er zijn dit jaar voor het eerst ook 4 ‘rolstoelpalen’, zodat mensen in een rolstoel ook mee kunnen doen. Nick uit Dordrecht is de eerste die hier gebruik van maakt. Er doet zelfs iemand mee vanaf een andere locatie: NPO 3FM DJ Wijnand Speelman presenteert 22 juni van 11 tot 12 uur zijn show vanaf een ‘MIND-paal' op het Mediapark in Hilversum.

Voorkómen van ernstige psychische aandoeningen

MIND vindt het belangrijk om aandacht te vragen voor psychische problemen bij jongeren en hier ook daadwerkelijk mee aan de slag te gaan. 75% van de psychische problemen begint namelijk voor het 24e levensjaar en 1 op de 5 jongeren heeft voor zijn of haar 19e al eens ernstige psychische problemen gehad. Door projecten en campagnes te voeren zoals bijvoorbeeld de MIND Young Academy wil MIND voorkomen dat beginnende psychische klachten uitmonden in ernstige psychische aandoeningen. 

Meer informatie over Last Man Standing is te vinden op www.lastmanstanding.nl

Meer nieuws