Een mentaal gezond bedrijf

Mentaal fit op het werk

Hoe help je jezelf, je collega's en medewerkers om mentaal gezond te blijven op werk? En hoe vind je een baan als je te maken hebt met psychische klachten? Vind hier tips en challenges voor werkgevers en werknemers om mentaal fit te blijven.

Zelf aan de slag

Als je als werknemer lekker in je vel zit, heeft dit een positieve invloed op je werk. Maar hoe krijg je dit voor elkaar? Op MIND Your Business vind je handige tips, handvatten en informatie om gezond te blijven of te worden.

Met de hele organisatie aan de slag

MIND Not Myself Today is een bewezen en unieke aanpak voor mentale gezondheid op de werkvloer. Je kan elk moment in het jaar starten met het programma. MIND Not myself today bevat praktische tools voor werkgevers en werknemers om het gesprek over mentale gezondheid te beginnen, met:

  • kant-en-klare activiteiten om medewerkers te betrekken,
  • verschillende modules en communicatiematerialen om een positieve en inclusieve werksfeer te stimuleren,
  • onderwerpen zoals werken met emoties, stress aanpakken, een positieve werkcultuur bouwen en open communiceren. 

Interesse? Neem contact op met Roeland via roeland.boes@wijzijnmind.nl.

Praat over mentale gezondheid tijdens een Fireplace Chat

Sommige werknemers durven op het werk niet over mentale uitdagingen te praten. Meest voorkomende redenen: angst voor onbegrip, als minderwaardig of zwak gezien worden door collega’s of bang zijn je baan kwijt te raken. Terwijl praten over mentale gezondheid zorgt voor meer begrip, fijnere werksfeer en indirect ook een betere productiviteit. MIND biedt een Fireplace Chat aan om hierbij te helpen. 

Tijdens een informele bijeenkomst met een hapje en een drankje en een (digitaal) vuurtje op de achtergrond komen we bij jullie langs. Geen therapiesessie, maar een open gesprek met als startpunt: veiligheid en gekozen openheid, oftewel; alles mag gezegd worden en het doel is om te kijken wat er eventueel anders kan.

Interesse? Neem contact op met Roeland via roeland.boes@wijzijnmind.nl.

Training voor managers en HR medewerkers

Een goed functionerend team zorgt voor goede resultaten. Met alle uitdagingen, zoals de hoge werkdruk en werken op afstand, liggen psychische klachten op de loer. Vaak zijn psychische problemen onzichtbaar en daardoor onbespreekbaar op de werkvloer. Terwijl erover praten juist kan bijdragen aan het beter in balans blijven van werknemers. In deze training leren we je hoe je als  in gesprek gaat over psychische diversiteit op de werkvloer. Lees hier meer informatie over de training.

Persoonlijk advies van een professional

Heb jij of je medewerkers behoefte aan persoonlijk hulp of advies als het gaat om mentale gezondheid? Dan bieden we een gratis en anoniem 30 minuten adviesgesprek aan met een psycholoog of maatschappelijk werker via MIND Korrelatie

Als bedrijf MIND steunen

Wil je bijdragen aan de missie van MIND zodat iedereen die nu of in de toekomst te maken heeft met psychisch leed kan rekenen op begrip, ondersteuning en goede zorg? Steun MIND dan met je bedrijf.

Op de hoogte blijven

Ben je op zoek naar relevante informatie over psychische gezondheid om te delen met je bedrijf? We helpen je op weg! Meld je aan voor onze inspiratiemail voor bedrijven en blijf op de hoogte van ons voorlichtingsmateriaal.