Behandeling van autisme

Moeder en zoon autisme

Herken je kenmerken van autisme bij jezelf of bij je kind en zorgen deze voor serieuze problemen in de normale routine school/studie/werk, en/of op sociaal vlak? Je kunt (anoniem) contact opnemen met MIND Korrelatie voor adviezen en tips van zorgprofessionals. Of ga naar de huisarts en vertel hem of haar over je problemen. 
 
In de behandeling van kinderen met autisme is het van belang dat psycho-educatie voor alle betrokkenen én een educatieve benadering (thuis, op het dagverblijf en op school) centraal staan. Bij een educatieve benadering wordt er gezorgd voor een gestructureerde omgeving met duidelijke communicatieve ondersteuning. Het kind wordt communicatieve en sociale vaardigheden aangeleerd. Verder is het van belang dat extra psychische problematiek (zoals angst en depressie) wordt behandeld.

Bij volwassenen met autisme kunnen bijvoorbeeld lotgenotencontact en psycho-educatie helpen om te leren omgaan met problemen die samen kunnen gaan met autisme.

Flyer met tips voor ouders van een kind met autisme

In deze flyer krijg je als ouder van een kind met autisme verschillende tips die je op weg helpen bij de omgang met jouw kind. Vraag de flyer gratis aan en ontvang deze direct in je mailbox.

Direct contact met een hulpverlener

Heb je behoefte aan persoonlijke hulp of advies? Neem (anoniem) contact op met een van de medewerkers van onze hulplijn MIND Korrelatie. Je kunt bellen, chatten, Whatsappen of mailen met een van onze psychologen of maatschappelijk werkers.