Op weg naar werk

vrouw_bekijkt_vacatures_buiten_bij_uitzendbureau

Heb je te maken met psychische klachten en zoek je een baan of ondersteuning bij je werk? Bekijk deze informatie en tips:

Op zoek naar werk

  • Bij het onderdeel Op zoek naar werk vind je tips, advies, regels en andere informatie die je kunt gebruiken als je een baan zoekt.
  • Op  werkenenjij.nl vind je vacatures en kandidaten voor banen die beschikbaar zijn gesteld voor mensen met verminderd arbeidsvermogen. 
  • Heb je voorzieningen nodig om je werk met een beperking te kunnen uitvoeren? Bekijk dan de informatie over voorzieningen op de website van het UWV.

Wetgeving

Voorzieningen

Voorzieningen om je werk te kunnen doen als je een beperking hebt (hulpmiddelen, vervoer, begeleiding op het werk) kun je aanvragen bij het UWV. Of je hier recht op hebt, is afhankelijk van het type uitkering dat je van het UWV ontvangt. Lees meer over voorzieningen op de website van het UWV. Heb je een uitkering van de gemeente, vraag dan meer informatie over de mogelijkheden bij je gemeente.

Tips en ondersteuning

  • Lees alles over de mogelijkheden voor ondersteuning bij en naar werk bij het onderdeel Tips en ondersteuning bij werk en uitkering.
  • Veel regionale cli├źntenorganisaties en steunpunten ggz geven advies, cursussen en trainingen. Je vindt ze in de MIND-atlas.
  • Heb je klachten, bijvoorbeeld over ondersteuning of over hoe je behandeld wordt? Dien dan een klacht in bij je gemeente. Het Nationale Zorgnummer kun je bellen met al je vragen over ondersteuning en participatie.