Oorzaken ADHD

Jongetje bladeren druk ADHD

Hoe ontstaat ADHD?

Het is nog niet duidelijk waardoor ADHD precies ontstaat. Waarschijnlijk is er bij het ontstaan van ADHD niet één specifieke oorzaak aan te wijzen is. Maar dat het gaat om een samenspel van verschillende factoren.

Erfelijkheid lijkt een belangrijke rol speelt. Dit houdt in dat de aanleg voor het krijgen van ADHD in de genen zit, dat overigens niet betekent dat iemand het dan ook altijd krijgt. Ook de omgeving speelt waarschijnlijk een rol. Denk hierbij aan blootstelling aan alcohol in de baarmoeder, vroeggeboorte of opgroeien in een stressvolle thuissituatie. 

Hulp bij ADHD

Heb jij zelf of heeft iemand in je omgeving te maken met ADHD en heb je behoefte aan persoonlijke hulp of advies? Neem (anoniem) contact op met een van de medewerkers van onze hulplijn MIND Korrelatie. Je kunt bellen, chatten, Whatsappen of mailen met een van onze psychologen of maatschappelijk werkers.

YouTube videos worden niet getoond omdat je social media cookies uitgeschakeld heb. Bekijk hier de video op YouTube of pas hier je Cookie instellingen aan.