Oorzaken ADHD

Jongetje bladeren druk ADHD

Het is vooralsnog niet duidelijk waardoor ADHD precies ontstaat. Er wordt vanuit gegaan dat bij ADHD niet één specifieke oorzaak aan te wijzen is. Maar dat het gaat om een samenspel van verschillende factoren, waarbij erfelijkheid een belangrijke rol speelt. Dit houdt in dat de aanleg voor het krijgen van ADHD in de genen zit, dat overigens niet betekent dat iemand het dan ook altijd daadwerkelijk krijgt. Ook de omgeving speelt waarschijnlijk een rol. Denk hierbij aan blootstelling aan alcohol in de baarmoeder, vroeggeboorte of opgroeien in een stressvolle thuissituatie. 

Flyer met tips voor ouders van jongeren met ADHD

In deze flyer krijg je als ouder van een jongere met ADHD verschillende tips die je op weg helpen bij de omgang met jouw kind. Vraag de flyer gratis aan en ontvang deze direct per e-mail.

Flyer met tips voor volwassenen met AD(H)D

In deze flyer vind je tips voor volwassenen met AD(H)D. Vraag de flyer gratis aan en ontvang deze direct per e-mail.

Direct contact met een hulpverlener

Heb jij zelf of heeft iemand in je omgeving te maken met ADHD en heb je behoefte aan persoonlijke hulp of advies? Neem (anoniem) contact op met een van de medewerkers van onze hulplijn MIND Korrelatie. Je kunt bellen, chatten, Whatsappen of mailen met een van onze psychologen of maatschappelijk werkers.

YouTube videos worden niet getoond omdat je social media cookies uitgeschakeld heb. Bekijk hier de video op YouTube of pas hier je Cookie instellingen aan.