Paniekaanval

Paniekaanval

Wat is een paniekaanval?

Een paniekaanval is een intense aanval van angst en spanning en kan als heel heftig ervaren worden. In Nederland heeft bijna 4 procent van de mensen wel eens een paniekaanval gehad.

Zowel lichamelijke als psychische klachten zijn kenmerkend voor een paniekaanval. Je kunt het gevoel krijgen gek te worden, de controle te verliezen of dood te gaan. Ook kun je het gevoel krijgen los van jezelf te staan. Daarnaast kun je klachten krijgen als koude rillingen, misselijkheid, zweten, trillen, druk op de borst en een gevoel van ademnood of verstikking.

Als je regelmatig paniekaanvallen hebt, kan er sprake zijn van een angststoornis.

YouTube videos worden niet getoond omdat je social media cookies uitgeschakeld heb. Bekijk hier de video op YouTube of pas hier je Cookie instellingen aan.

Chill, je moet al zoveel

Heb jij last van stress, FOMO, keuzestress of ben je bang om te falen? Schrijf je in voor de Chill, je moet al zoveel challenge en je ontvangt over een periode van 10 dagen om de dag een e-mail met opdrachten en tips om wat relaxter door het leven te gaan.

Direct contact met een hulpverlener

Heb jij zelf of heeft iemand in je omgeving te maken met paniekaanvallen, en heb je behoefte aan persoonlijke hulp of advies? Neem (anoniem) contact op met een van de medewerkers van onze hulplijn MIND Korrelatie. Je kunt bellen, chatten, Whatsappen of mailen met een van onze psychologen of maatschappelijk werkers.