Tips bij een paniekaanval

Paniekaanval

Bijna 4% van de Nederlanders is wel eens overvallen door een paniekaanval: een intense aanval van angst en spanning. Je kunt het gevoel krijgen gek te worden, de controle te verliezen of dood te gaan. Daarnaast ontstaan tijdens een paniekaanval lichamelijke klachten, zoals koude rillingen, misselijkheid, zweten, trillen of druk op de borst. Logisch dus dat een paniekaanval als zeer heftig kan worden ervaren.

Heb je zelf wel eens een paniekaanval, of wordt iemand in jouw nabije omgeving wel eens door paniek overvallen? We stelden een flyer samen met tips, die je zouden kunnen helpen wanneer je wel eens een paniekaanval ervaart. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om te begrijpen hoe een paniekaanval ontstaat, en om situaties niet te gaan vermijden maar juist aan te gaan. En ook zijn er trucjes die je kunnen helpen wanneer je voelt dat je een paniekaanval krijgt. We vertellen je er meer over in deze flyer.

Flyer met tips bij een paniekaanval

Vraag nu de gratis flyer met tips bij een paniekaanval aan. Je ontvangt de flyer dan direct per mail.

Direct contact met een hulpverlener

Heb jij zelf of heeft iemand in je omgeving te maken met paniekaanvallen, en heb je behoefte aan persoonlijke hulp of advies? Neem (anoniem) contact op met een van de medewerkers van onze hulplijn MIND Korrelatie. Je kunt bellen, chatten, Whatsappen of mailen met een van onze psychologen of maatschappelijk werkers.