Timemanagement

Man met telefoon Pixabay

Stress hangt samen met het beheersen van je beschikbare tijd. Veel mensen hebben het gevoel altijd tijd tekort te komen. Ze voelen zich overbelast en hebben tegelijkertijd het gevoel dat ze niet genoeg doen. Timemanagement is een manier om je werk efficiënter te laten verlopen en stress te verminderen. 

Timemanagement gaat over het beheersen van de tijd die je ter beschikking hebt en geeft handvatten om je minder door anderen te laten leiden. 

De oorzaak van het probleem

Centrale vraag bij timemanagement is: is de aanpak van mijn werk handig en efficiënt? Dagelijkse routines kunnen op een rustig moment wel geschikt zijn, maar bij meer werk of activiteiten kunnen ze stress opleveren. Bij het beheersen van je tijd moet je je eigen grenzen bewaken. Dat betekent ook: voorkómen dat je werk alleen maar meer wordt.

Het loslaten van gewoonten is niet altijd even makkelijk. In het begin kost het beter organiseren van werk meer tijd en energie. Op termijn levert het je echter energie op!

Ga jij efficiënt met je tijd om? Doe de timemanagementtest:

Door het maken van deze test kun je in beeld krijgen of je efficiënt met je tijd omgaat. De test bestaat uit 10 vragen:

Timemanagement tips en adviezen

Behoefte aan adviezen om je tijd beter in te zetten? Lees hier onze tips:

Direct contact met een hulpverlener

Wil je efficiënter met je tijd omgaan en heb je behoefte aan persoonlijke hulp of advies? Neem (anoniem) contact op met een van de medewerkers van onze hulplijn MIND Korrelatie​​​​​​​​​​​​. Je kunt bellen, chatten, whatsappen of mailen met een van onze psychologen of maatschappelijk werkers.