Zelf iets doen bij stress

Jongen laptop stress Pexels

We ervaren allemaal in meer of mindere mate stress. Het goede nieuws is dat je hier zelf invloed op kunt hebben. Ten eerste is het erg belangrijk om goed te weten wat bij jou stress veroorzaakt en wat jouw stresssignalen zijn. Met de stresstest en bij oorzaken van stress kun je hier meer over te weten komen en inzicht krijgen in welke thema's bij jou de kans op stress vergroten en je draagkracht verminderen.  

Over elk van die thema's vind je hier informatie en verder per thema tips, adviezen en oefeningen om er actief mee aan de slag te gaan. De adviezen zijn zo praktisch mogelijk geformuleerd. Ons advies: zoek telkens een tip die bij je past, probeer deze eens een week toe te passen en zoek dan een volgende tip erbij. Zo kun je stap voor stap leren hoe je stress kunt voorkomen. 

Lees meer over:

En doe de ontspanningsoefeningen van MIND-psycholoog Lidewy Hendriks.

Doe mee met de Minder Stress Challenge

Wil jij op een gezonde manier met stress leren omgaan en kun je wel wat handvatten gebruiken? Doe dan mee aan onze nieuwe gratis Minder Stress Challenge. Je ontvangt zeven dagen lang elke dag een mail met opdrachten en tips om beter met stress om te gaan.

Direct contact met een hulpverlener

Heb je behoefte aan persoonlijke hulp of advies? Neem (anoniem) contact op met een van de medewerkers van onze hulplijn MIND Korrelatie​​​​. Je kunt bellen, chatten, whatsappen of mailen met een van onze psychologen of maatschappelijk werkers.