Behandeling burn-out

burn-out

Je huisarts of de bedrijfsarts stelt vast of je een burn-out hebt. Een burn-out heeft een gunstig natuurlijk beloop. Dit betekent dat wanneer je rust neemt, de klachten uiteindelijk vanzelf verminderen.

Maar om herhaling te voorkomen, is het erg belangrijk om voor jezelf in kaart te brengen welke omstandigheden tot zoveel stress hebben geleid. Neem je teveel hooi op je vork? Ervaar je problemen op je werk? Wil je alles altijd perfect doen? Misschien is het een combinatie van meerdere factoren. Als je weet wat je klachten veroorzaakt, kun je daar een passende oplossing bij zoeken. Je huisarts, een bedrijfsarts of een psycholoog kan je hierbij helpen.
 
Als na zes weken de klachten niet voldoende verminderen, kan er gekozen worden voor een behandeling gebaseerd op cognitieve gedragstherapie.
 
Medicijnen zijn meestal geen onderdeel van de behandeling van een burn-out. Deze worden hooguit twee weken voorgeschreven wanneer je veel last hebt van symptomen die je hinderen in je functioneren, zoals slaapproblemen.

Tips bij een burn-out

We stelden een flyer samen met tips bij burn-out. Vraag de flyer gratis aan en ontvang deze direct in je mail.

Direct contact met een hulpverlener

Heb jij of iemand in je omgeving te maken met een burn-out en behoefte aan persoonlijke hulp of advies? Neem (anoniem) contact op met een van de medewerkers van onze hulplijn MIND Korrelatie. Je kunt bellen, chatten, Whatsappen of mailen met een van onze psychologen of maatschappelijk werkers.